Stal Minor

De Hooiberg-Ravenstein grenst aan onze kleinschalige Pensionstalling en Fokkerij Stal Minor. Op ons eigen terrein is een wandeling over het Fruitpad met een 40 tal oude hoogstamfruitbomen zeer aan te bevelen.

De omgeving van De Hooiberg-Ravenstein leent zich uitstekend voor het maken van prachtige tochten langs de Maas, bosgebied Herperduin en door natuurgebied De Maashorst.

Voor een bezoekje aan Den Bosch of Nijmegen, kunt u gebruik maken van de trein. Een NS treinstation ligt namelijk op loopafstand van De Hooiberg-Ravenstein. In 26 minuten bent u in de gezellige en mooie hoofdstad van de provincie Noord Brabant en in 17 minuten in de Hanzestad Nijmegen.

 

 

tuin

Ravenstein vestingstad

Vestingstad Ravenstein kent een lange geschiedenis onder veel verschillende heersers. Het stadje ontstond in de 14e eeuw in het grensgebied tussen Brabant, Gelre en Kleef. Een leenman van de hertog van Brabant bouwde bij de Maas een kasteel om tol te heffen. Vestingstad Ravenstein was lange tijd niet Hollands maar ook niet Brabants: het hoorde bij Hertogdom Kleef. Steeds weer wisselde het stadje van eigenaar. Onder de Hollanders vormde Ravenstein een vrijplaats voor katholieke kloosters. In 1814 kwam het bij het Koninkrijk der Nederlanden.
www.vestingravenstein.nl

 

 

 

Idyllische stadsgrachten van Ravenstein


Foto's


Stadswandeling

De binnenstad met haar oorspronkelijke straten geven nog de sfeer weer van vervlogen tijden. De RK Kerk Sint Lucia en de Nederlands Hervormde Kerk zijn twee prachtige 'landmarks' en daarmee een geliefde bestemming in Ravenstein. Bezoek ook Molen 'de Nijverheid', gebouwd op het voormalig bastion Utrecht, of het Leerlooierijmuseum. Maak een wandeling rondom de grachten of betreed het stadshart door één van de poorten.

Onder leiding van een deskundige stadsgids van de Heemkundekring Land van Ravenstein kan een stadswandeling worden gemaakt door de Vestingstad Ravenstein. De stadswandeling leidt langs vele monumentale panden en historische bezienswaardigheden en duurt plm. anderhalf uur.

Vanuit het Raadhuis helpen medewerkers van het TIR (Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein) u graag verder.
www.toerisme-ravenstein.nl


Wandelen en fietsen

Over de dijken, langs de prachtige Maasoevers, in natuurgebied De Maashorst of in natuurgebied Keent
www.toerismeoss.nl/wandelen/natuurgebied-de-maashorst
www.brabantslandschap.nl/ontdek-de-natuur/natuurgebieden/maas-en-peel/keent

 

Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein

Deze is gevestigd in de stellingmolen De Nijverheid.
www.stadsbrouwerijravenstein.nl/

 

Privé sauna op loopafstand.

Op 5 minuten loopafstand is privé-sauna De Meerkes aanwezig, waar u 1 van de 2 luxe prive-sauna's kunt reserveren, met hapje, drankje en eventuele massage.
www.demeerkes.nl

 

Restaurants in Ravenstein zijn o. a. :

Het Veerhuis
www.veerhuisravenstein.nl

Donato’s Ristorante
ristorante.donatos.nl

Restaurant Versaen
hwww.restaurantversaen.nl

Gastenverblijf De Hooiberg-Ravenstein