Slapen in de Hooiberg

Dit unieke Gastenverblijf De Hooiberg-Ravenstein, ligt tussen de Maas bij Ravenstein en de bossen op Herperduin, grenzend aan natuurgebied De Maashorst. Heeft uitstekende faciliteiten en betaalbare prijzen. Ideaal voor jong en oud. U kunt hier in een sfeervolle setting genieten van de rust van het Brabantse landschap met knotwilgen, meidoornheggen en ook een 40 tal hoogstam fruitbomen. Het gehele gastenverblijf, de hooiberg-ravenstein, is geheel voor u alleen en is van alle gemakken voorzien, en ligt op 5 min. loopafstand van het prachtige stadje Ravenstein. Dit modern Gastenverblijf dat in een nieuwe hooiberg is gerealiseerd ligt nabij een kleine gemoedelijke Brabantse paardenpension en shetlandfokkerij met in het voorjaar schattige veulentjes.

 

Heeft U iets te vieren? Of wilt U gewoon eens een heerlijk romantisch weekend weg? Genieten van alles wat de omgeving U hier te bieden heeft en U de boel thuis even helemaal de boel kunt laten? Dat kan! Wij bieden U unieke overnachtingsmogelijkheden in onze nieuw gerealiseerde hooiberg.

Authentiek, sfeervol en van moderne gemakken voorzien, waaronder vloerverwarming, een oven, wifi, tv enz! U beschikt over de gehele hooiberg, geschikt voor 2 (max 4) personen. In de woonkamer staat een zit/slaapbank waar 2 extra personen comfortabel kunnen slapen. Honden en roken in de Hooiberg-Ravenstein zijn niet toegestaan!

Voorzieningen

In de Hooiberg-Ravenstein is alles gelijkvloers en voorzien van diverse moderne gemakken, waaronder een sfeervol 2-persoonbed in het afzonderlijke slaapgedeelte. Tegenover de slaapkamer vindt u de sanitaire voorzieningen, waaronder toilet, wastafel met warm en koud water en een inloopdouche. Het woongedeelte is voorzien van een eettafel en een ruime zithoek. Overal ligt vloerverwarming.

Aangrenzend aan het woongedeelte vindt u de keuken, voorzien van gaskookplaat en grote keramische spoelbak, koelkast en koffiezetapparaat. Vanuit de kamer komt U via grote openslaande tuindeuren op het terras van de Hooiberg. Hier kunt U genieten van de landelijke setting. Handdoeken liggen klaar voor gebruik. Koffie en thee is aanwezig en inbegrepen.

Ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen maar in het zeer nabij gelegen Ravenstein zijn een bakker, slager en supermarkt aanwezig. Wij kunnen op verzoek wel voor een ontbijt zorgen (€ 11,50 pp). Voor 3e / 4e slaapplaats wordt eenmalig
€ 35,- extra kosten voor extra beddengoed berekend.

Foto's van de Hooiberg


Historie

Van oudsher is de hooiberg een vrijstaand, agrarisch bouwwerk dat dienst deed als opslagplaats van graan, stro of hooi. In de wintermaanden werd het vee gevoerd vanuit deze voorraad, als ze op stal stonden en geen beschikking over gras hadden. Een Nederlandse hooiberg kenmerkt zich door meerdere palen/roeden (veelal 4 tot 6) en is voorzien van een rieten dak.

Tegenwoordig wordt 's zomers het voer meestal al ingekuild of in grote ronde balen verpakt en blijft dan buiten liggen tot het nodig is. Mede hierdoor dreigde de hooiberg teloor te gaan aan de gewijzigde opslagmethoden.

Initiatieven in zowel binnen- en buitenland lijken het tij te gaan keren voor deze unieke gebouwen doordrenkt met een grote cultuurhistorische waarde.

 

Gastenverblijf De Hooiberg-Ravenstein